Please select your page

Rådet for Større Badesikkerhed

Det er Rådet for Større Badesikkerheds mission at nedbringe antallet af drukneulykker i Danmark til nul hændelser om året.

Rådet for Større Badesikkerhed inviterer derfor alle som støtter Rådet for Større badesikkerheds mission med til at:

  • Indrapportere drukneulykker
  • Indrapportere nærved drukneulykker og
  • Kigge med i Rådets druknestatistik over drukneulykker i Danmark (inkl. danskere, som er druknet i udlandet).

Data bliver løbende opdateret, men Rådet for Større Badesikkerhed stiller naturligvis strenge krav til datakvaliteten og derfor vil der typisk gå et par måneder før nye tilfælde bliver tilføjet til vores online database.

Journalister og offentlige myndigheder samt andre relevante organisationer kan dog rette henvendelse direkte til Rådet for Større Badsikkerhed om seneste status, med forbehold for en efterfølgende ændring heraf som følge af en efterfølgende validering.

Fx kan det være svært at afgøre ved fundet af en ældre druknet person, om personen er død af et hjertestop mens personen var i vandet eller om personen først druknede og derefter fik hjertestop. Sådanne tilfælde kan først endeligt afgøres efter en obduktion.

Rådet for Større Badesikkerhed, samarbejder med Danmarks Statistk, Rigspolitiet, H-I, Syddansk Universitet, og mange flere omkring Rådets druknestatistik og nedbringelse af drukneulykker i Danmark.

Rådet for Større Badesikkerhed indsamler data fra alle kilder vedrørende drukneulykker og nærved-drukneulykker. Vi ved at mange drukuneulykker og nærved-drukneulykker ikke bliver registeret i offentlige databaser. Derfor kan du hjælp os med at indrapportere direkte til Rådet, hvis du selv har oplevet sådan en drukneulykke eller nærved-drukneulykke her (åbner i et nyt vindue):

DIN UHELDSREGISTRERING.Rådet for Større Badesikkerheds druknestatistik

Siden er under udvikling for Rådet for Større Badesikkerhed.